Bujanovačke škole spremne za drugo polugođe i kombinovanu nastavu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 14. januar 2021. (foto arhiva)- Obe bujanovačke srednje škole spremne su za drugo polugođe 18. januara i kombinovanu nastavu.

Srednja škola „Sezai Suroi“ u Bujanovcu školsku godinu će nastaviti po kombinovanom modelu nastave, nakon zatvaranja vrata škole zbog rasta broja zaraženih radnika koronom i prelaska na kompletnu onlajn nastavu 23. novembra prošle godine.

Škola je obavestila učenika da će od 18. januara, kada počinje drugo polugođe, biti podeljeni u dve grupe koje će se smenjivati u onlajn i klasičnoj nastavi u školi.

Tako će raditi i druga bujanovačka srednja škola – „Sveti Sava“, potvrđeno je našem portalu.

Pored rasta broja zaraženih, jedan od razloga za proglašenje vanredne situacije u Bujanovcu zbog pandemije korona virusa 21. novembra bila je upravo škola „Sezai Suroi“, čiji je direktor Zejni Fejzulahu tada zahtevao omogućavanje prelaska na onlajn nastavu.

Nedelju dana kasnije isto su bile prinuđene da urade sve srednje škole u zemlji, a kod kuće su ostali i učenici viših razreda osnovnih škola.

Po rečima direktora OŠ „Branko Radičević“ Nenada Tasića, osnovne škole se sada vraćaju na način rada sa početka školske godine.

-Učenici od prvog do četvrtog razreda će na nastavu dolaziti u školu, kao i do sada, a odeljenja starijih razreda će biti podeljena po grupama, pa će jedan dan dolaziti u školu, a sledeći pratiti nastavu od kuće. To je model po kojem ćemo mi raditi – kaže Tasić.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *