Incident tokom licitacije za krst u bujanovačkoj crkvi, otac Mićo se izvinjava

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. januar 2021.- Izboru kuma za Bogojavljenje u bujanovačkoj crkvi prethodio je incident oko licitacije za kupanje krsta, zbog koga se paroh Mićo Zelenović izvinjava vernicima, ali i jednoj familiji.

Najveći iznos, 180.000 dinara, na licitaciji za kumstvo na Bogojavljanje u bujanovačkoj gradskoj crkvi ponudili su Mileta i Nena Novović, ali su na kraju ipak ogorčeni napustili hram nakon povika pojedinaca da Novovići nisu Bujanovčani, iako ovde žive nekoliko godina.

Paroh bujanovački protojerej Mićo Zelenović uputio je preko našeg portala izvinjenje bračnom paru zbog doživljene neprijatnosti, ogradio se od ispada pojedinaca i poručio da je crkva otvorena za sve – „crkva je jedna, bila u Bujanovcu, Beogradu ili Čikagu“, poručuje Zelenović.

-Da ni slučajno ne budem pogrešno shvaćen, novog kuma,gospodina Miku (Miomir Stojiljković), ne smatram odgovornim za neprijatne scene niti jedan promil. On već nekoliko godina unazad ima veliku želju da bude kum i povlačio se iz licitacija svojom dobrom voljom. Njemu su u ime crkve zahvaljujem i želim sve najbolje, da Bog čuva njega i njegovu porodicu. Samo hoću da kažem da osećam moralnu odgovornost da se izvinim Novovićima i da onakve stvari više ne smeju da se događaju na jednom svetom mestu, na takav sveti dan – kaže Zelenović.

Povici Novovićima da „nisu ni iz Bujanovca i da odustanu“ usledili su nakon što su oni premašili Stojiljkovićevu ponudu od 175.000 dinara, kada je postalo jasno da obe strane nemaju nameru da se povuku.

Među okupljenima je bilo i onih koji su negodovali zbog neprikladnih primedbi, među njima i protojerej Zelenović, ali su neistomišljenici bili glasniji.

Tada Mileta Novović ogorčen napušta crkvu, a među prisutnima se nastavlja nadvikivanje koje prekida dogovor članova porodice dotadašnjeg kuma i Stojiljkovića o preuzimanju kumstva, uz ponudu od 100.000 dinara.

 

 




2 thoughts on “Incident tokom licitacije za krst u bujanovačkoj crkvi, otac Mićo se izvinjava

  1. Daleko im lepa kuća

    Tako je, zato je sve sto je ikada vredelo pobeglo iz Bujanovca, ostao je samo samoživi šljam

    Reply
  2. Ivica

    Kakva ste vi svi govna, kakva licitacija ko će da bude nešto u crkvi, valjda su bitna dobra dela tih koji vam kumuju, a ne srebro i zlato u koje će da vas kuju. Vi sa Hristom ništa zajedničko nemate, a ni sa srpstvo, već samo sa parama. Sramota

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *