Lončar: Ne sme biti opuštanja posle prve vakcine

Bujanovac, Beograd, 22. januar 2021. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da je do sada u Srbiji  vakcinisano 84.075 građana i upozorio na to da ne sme biti opuštanja nakon prve doze vakcine.

Lončar je najavio da će u narednim danima biti povećan broj operatera kako bi se prijavljivanje ubrzalo, i ponovio da građani koji se vakcinišu ne smeju da se opuste jer nije realno da se stvori imunitet nakon prve doze.

-Stiče se utisak da ljudi kada prime prvi deo vakcine misle da su bezbedni od koronavirusa. Nije realno moguće da se stvori imunitet odmah po imunizaciji i zato građani ne smeju da se opuste i da ne nose masku – rekao je ministar za RTS.

On je pozvao građane na maksimalan oprez naredne tri nedelje, dok se ne revakcinišu, i još narednih sedam do deset dana jer to je taj period kada se stekne imunitet i kad može da se kaže da je vakcina odradila svoj posao.

Odgovarajući na pitanje koliko je prijavljenih preko portala eUprava i kol-centra, rekao da se taj broj menja iz minuta u minut i da trenutno ukupno, preko oba načina prijave, ima 400.000 građana.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *