Salihu: Bolnica u Preševu nije politika već potreba

Bujanovac, Preševo, 22. januar 2021. Direktor Doma zdravlja u Preševu, dr Driton Salihu, podržava inicijativu Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) da područje Preševa i Bujanovca dobije bolnicu i ističe da se ovim povodom obratio Koordinacionom telu, resornom ministarstvu, premijeru i predsedniku Srbije.

Salihu napominje da im transport do Zdravstvenog centra u Vranju, udaljenog 45 kilometara, predstavlja veliki problem i naglašava da bolnica nije pitanje politike, već unapređenja zdravstvenog sistema.

– Svestan sam trenutne situacije i možda bi problem mogli da rešavamo po prioritetima. Nama su, trenutno, najpotrebniji Interno odeljenje i pedijatrija, ali i mogućnost da se vanbolničko porodilište unapredi, odnosno osposobi za sve vrste intervencija – rekao je dr Salihu za Novosti, dodavši da još uvek nije dobio odgovor od institucija.

Pacijenti iz Bujanovca primarnu zdravstvenu zaštitu dobijaju u Domu zdravlja u svojoj opštini, kao i žitelji Preševa u kojem je pre nekoliko godina otvoreno i vanbolničko porodilište.

Dr Salihu smatra da se treba voditi interesom pacijenata navodeći kao primer bolnicu u Pasjanu,  srpskoj enklavi na Kosovu i Metohiji, ističući da jug Srbije ima veći broj stanovnika nego pomenuto selo.

Predsednik NSA Ragmi Mustafa nedavno je objavio da  ideju o bolnici  podržavaju i predstavnici „Udruženja lekara Doline“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *