Dr Pavlović: Molim za strpljenje one koji čekaju na vakcinisanje, neodlučni neka razmisle šta rizikuju

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. januar 2021. Za tri dana od početka imunizacije protiv kovida u Bujanovcu je vakcinu primilo 195 ljudi, a kako je ranije najavljeno vakcinacija se nastavlja i tokom vikenda.

Direktorka Doma zdravlja dr Daliborka Pavlović preko Bujanovačkih je zamolila za strpljenje građane koji dolaze da se vakcinišu.

-Euprava građanima zakazuje termine u razmaku od 5 minuta, što dovodi do stvaranja gužve, a građani negoduju zbog toga i pokazuju nam poruke sa zakazanim terminima. Ja ih molim za strpljenje i razumevanje, jer je fizički nemoguće da ispoštujemo svaki termin u minut – kaže dr Pavlović.

Iako, dodaje ona, prijave i dalje idu preko eUprave, osoblje Doma zdravlja nastoji da svi koji dođu dobiju vakcinu.

Dr Pavlović se obratila i građanima koji su još uvek neodlučni po pitanju vakcinacije.

-Oni koji su preživeli kovid znaju kako to izgleda, kad vas bolest bukvalno onesposobi, ne na nedelju ili dve, već i mesec dana nisi kao što bi trebalo. Neka građani imaju to na umu, šta sve može da im se desi ako se razbole, a na drugoj strani imaju rešenje – država im sa vakcinom omogućava da se ne razbole. Pa neka izvagaju šta im je činiti – poručuje ona.

Punkt za imunizaciju protiv kovida za opštinu Bujanovac je u zgradi Ekonomskog fakulteta, a danas je na spisku za vakcinaciju pedesetak osoba.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *