U Bujanovcu se ovog vikenda vakcinišu građani Kosovskog pomoravlja

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. januar 2021. Za vakcinaciju protiv korone ovog vikenda u Bujanovcu prijavljeno je 1100 stanovnika Kosovskog pomoravlja, koji od jutros pristižu organizovanim prevozom autobusima, ali i privatnim automobilima.

Dr Zoran Perić, direktor Zdravstvenog centra Gnjilane, ustanove koja sprovodi imunizaciju, potvrdio je u subotu Bujanovačkim da pored Srba, koji čine većinu vakcinisanih, ima i Albanaca sa Kosova, ali nije mogao da iznese tačan broj.

Bujanovačke su juče u redu za vakcinaciju zatekle starijeg Albanca iz Kosovske Kamenice, a i direktor Perić i osoblje zdravstvenog centra su potvrdili da Albanci dobijaju vakcine protiv korone.

-Nema Albanaca među prijavljenima, ali je dosta njih izrazilo želju da se vakciniše. Uslov je da građanin ima srpsku ličnu kartu i broj zdravstvenog osiguranja, međutim ako neko dođe po vakcinu mi ga sigurno nećemo vratiti. Predsednik Vučić je pozvao sve Albance sa Kosova i ponudio određen broj vakcina. Ovo je bolest protiv koje treba da se svi borimo, bez obzira na nacionalnost – kaže dr Perić za Bujanovačke.

Prijavljivanje za vakcinu se vrši u ambulantama ZC Gnjilane, kojih ima 30 širom Kosovskog pomoravlja, dodaje direktor, zatim se sačinjava zbirna lista i organizuje prevoz u saradnji sa vladinom Kancelarijom za KiM.

Prošle nedelje, u prvom krugu vakcinacije stanovništa sa Kosova u Bujanovcu, vakcinisano je 780 ljudi.

Direktor Perić se zahvalio rukovodstvu bujanovačkog Doma zdravlja na gostoprimstvu i logistici, a predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je obezbedio vakcine za stanovništvo Kosovskog pomoravlja.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *