Arifi se smilovao posle 7 meseci, počelo hvatanje pasa lutalica

Piše: N. Stevanović

Zahtev Opštine

Bujanovac, 1. februar 2021. Opštinske vlasti konačno su zatražile od Veterinarske stanice Bujanovac hvatanje pasa lutalica na nekoliko lokacija u gradu.

Kako je Bujanovačkim potvrdio direktor Veterinarske stanice Miodrag Milković, lokalna samouprava je uputila zahtev za uklanjanje pasa lutalica danas i sutra kod svih osnovnih i srednjih škola u gradu, na gradskom trgu, Domu zdravlja i kod Policijske stanice.

Veterinarska stanica, ali pre svega građani Bujanovca su na takav zahtev čekali više od sedam meseci, koliko je izgleda trajalo „preispitavanje tendera“ od strane predsednika opštine Nagipa Arifija, o čemu su Bujanovačke već pisale.

Za to vreme ulice Bujanovca postale su oaza za nezbrinute pse, kojih ima u velikom broju u svim delovima grada, a građani su u međuvremenu prijavljivali i napade.

Milković je u septembru prošle godine upozoravao da će situacija eskalirati, naglasivši da je kontinuitet u uklanjanju pasa sa ulica jako bitan, a da bez prisustva komunalne inspekcije, odnosno zahteva iz Opštine, radnici Veterinarske stanice ne mogu da rade svoj posao.

-Nažalost, sada je mnogo pasa na ulicama i trebaće vremena da se situacija stavi pod kontrolu. Čim se napravi pauza odmah je negativan rezultat – ponavlja Milković.

Ugovor između Opštinske uprave i Veterinarske stanice Bujanovac potpisan je u aprilu 2019. godine i važi do marta ove godine.

Njime je predviđeno da  hvatanje, smeštaj u azil, čišćenja od parazita, sterilizacija, čipovanje, vakcinacija i obeležavanje, po psu košta 8.160 dinara.

Veterinarska stanica je ovaj posao dobila nakon prekida od gotovo dve i po godine,  tokom kojih se situacija pogoršala do gotovo nepodnošljivih razmera, jer je u 2017. i 2018. godini problem „rešavala“, najblaže rečeno, kontroverzna beogradska firma „Avenija MB“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *