Komunalac: Niko nam se nije požalio na loše vodosnabdevanje

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 1. februar 2021. -Dok se stanovnici Rakovca i Žuželjice već nekoliko dana preko Bujanovačkih žale na loše vodosnabdevanje i kažu da zbog slabog pritiska kao i da nemaju vodu, prvi čovek JP „Komunalac, Ruždi Halili, odgovara da se niko od meštana nije obratio komunalnom preduzeću.

-Za Žuželjicu znamo da ima problema i to će biti rešeno buster stanicom koja je u planu da se uradi ove godine, to je jedini način. Za Rakovac nemamo bilo kakvu informaciju da je bilo problema. Ako je u tom selu bio slab pritisak tako je bilo i u samom gradu – kaže Halili.

On je dodao da su „čak i u nedelju“ radnici „Komunalca“ radili na pumpama, pa da i te popravke mogu biti uzrok nešto slabijegpritiska, ali da danas sva sela imaju vodu.

Meštanima koji su se pitali kako će tek biti preko leta ako sada nemaju vodu, Halili odgovara:

-Najmanje vode u bunarima je upravo tokom zimskog perioda. U toku je ispitivanje bunara, intenzivno se radi da se poboljša vodosnabdevanje svuda gde je neophodno – kaže on.

Što se vodosnabdevanja u Rakovcu tiče, Halili je doveo u pitanje i verodstojnost snimaka koje su Bujanovačkim slali meštani, rekavši da slab pritisak u slavinama može i da se „namesti“.

Na naše pitanje zašto bi to bilo ko radio nije odgovorio.

Za buster stanicu u Žuželjici, koja se najavljuje već nekoliko godina kao jedino rešenje za normalno vodosnabdevanje, i ove godine su u opštinskom budžetu predviđena sredstva u iznosu 3,4 miliona dinara.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *