Plate Arifijevih pomoćnika suprotne zakonima

Nalaz DRI

Bujanovac, 2.  februar 2021. Hajredin Hida i Nedim Redžepi, novi pomoćnici predsednika opštine Nagipa Arifija, biće na tom poslu angažovani suprotno preporuci Državne revizorske institucije (DRI), ali i zakonima koji regulišu tu oblast.

Oni će za svoj angažman primati paušal koji iznosi 30 odsto od plate predsednika opštine, oko 28.000 dinara, što se kosi sa  Zakonom o platama u državnim organima i javnim službama, Zakonom o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave i Zakonom o lokalnoj samoupravi, kojima je propisano da pomoćnici predsednika opštine budu u radnom odnosu u lokalnoj samoupravi.

Ovo bi Arifijevoj administraciji trebalo da bude poznato s obzirom da je zbog ovog prekršaja DRI i uputio preporuku njegovom prethodniku Šaipu Kamberiju, koja se može naći na sajtu ove institucije.

Hajredin Hida je Bujanovačkim potvrdio da će za svoj rad biti plaćen paušalno.

Rekao je da će se baviti kulturom, obrazovanjem i socijalnom zaštitom, a kao svoj prvi zadatak najavio je izgradnju još jedne stambene zgrade za izbegla i raseljena lica u naselju „Salvatore“.

Hida je dugogodišnji funkcioner Arifijeve Demokratske partije i njegov najbliži saradnik, dok je Redžepi kadar Partije za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija.

Obojica su se na ovim položajima našli na osnovu koalicionog sporazuma vladajućih partija u Bujanovcu.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *