Ministarstvo poziva lokalne uprave Pčinjskog okruga da traže novac za prevenciju elementarnih nepogoda

Bujanovac, Vranje, 5. februar 2021.- Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave poziva predstavnike svih lokalnih samouprava iz Pčinjskog okruga da pošalju projekte na konkurs koji se odnosi na finansijsku podršku u preventivnom delovanju i saniranju posledica elementarnih nepogoda, rekla je sekretarka Ministarstva Maja Mačužić Puzić na sastanku u Vranju povodom nedavnih poplava.

Kako prenose Južne vesti, tema sastanka bila je preventivno reagovanje u vanrednim situacijama, a Maja Mačužić Puzić je između ostalog istakla važnost proaktivnog i preventivnog delovanja, kako elementarne nepogode ne bi izazvale toliku štetu i posledice.

Najavljeno je i da će sastanci na temu preventivnog delovanja u vanrednim situacijama biti održani u celoj državi jer je cilj da se spreče katastrofe sa ozbiljnim posledicama.

Podsetimo, preduzeće Srbijavode je tražilo da Vlada odobri oko 500 miliona dinara za regulisanje vodotokova i najugroženijih mesta u Nišavskom, Pirotskom i Pčinjskom okrugu. Na sastanku u Nišu utvrdili su koja su najkritičnija mesta i prioriteti u odbrani od poplava, a najavili su i kratkoročna i dugoročna rešenja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *