Vučić najavio hapšenja i u Vranju

Bujanovac, Vranje, 5. februar 2021. (Foto arhiva)- Borba protiv organizovanog kriminala biće nastavljena, to čeka i Vranje i Niš, i Valjevo i Suboticu i mnoga druga mesta, izjavio je u četvrtak predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je precizirao da hapšenje kriminalne grupe sa Veljkom Belivukom (zvanim Velja Nevolja) na čelu „nema nikakve veze sa aferom (njegovog) prisluškivanja“, prenosi Vranjenews.

Ne postoji način da se kriminalci sakriju i pobegnu.

Lepo je misliti da možete sve, ali ako mislite da je u redu da neko vodi politiku – nema tela, pa nema ni dela, a neću vam reći šta sad imamo…

Mesecima znate da je nekoliko ljudi nestalo, i pretpostavljate da nisu u životu, ne možete to da kažete niti familiji niti bilo kome, a onda pogledate snimke kako neko ulazi u neki objekat i nikad iz njega ne izađe.

I dalje nemate dokaza da je taj čovek ubijen, i ne možete da hapsite neke osobe – rekao je Vučić.

Da li je to moglo pre pet meseci – „pa nije“, dodao je.

– Kao što vidite, na kraju je država pobedila – naglasio je.

Vučić je dodao da se hapšenja „nisu dogodila tek kada je na čelo Ministarstva unutrašnjih poslova došao Aleksandar Vulin“, već da prosto „nije moglo ranije“.

– Ne mislim da možete da birate trenutak, dugo se radi na svemu ovome.

I pošto stalno slušam primedbe oko (Nebojše) Stefanovića, ponoviću još jednom – niko od nas nije idealan, pritom sam ja grešniji od svih.

Znam mnogo dobrih stvari koje je uradio Stefanović, kao i nekih loših, znam ih kod sebe i više loših nego kod njega – kazao je Vučić.

On je pojasnio da su ga o ovoj grupi „obaveštavali svi bezbednosni organi“.

– Nema nikakve veze ova akcija sa prisluškivanjem.

Pošto jeste pitanje od velikog značaja, o tome su me obaveštavali i ministar Vulin, i Ana Brnabić, i direktor BIA o svemu što se zbivalo.

Reč je o najtežim krivičnim delima – ubistvima, otmicama, trgovini narkoticima, iznudama – kazao je.

Dodao je da je srećan što su policija i ministarstvo„obavili dobar posao“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *