Pokrenuta procedura za rušenje kuće-potencijalnog ubice

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. februar 2021. Procedura za rušenje kuće u centru Bujanovca, koja preti da se potpuno uruši i izazove tragediju, je pokrenuta i samo je pitanje da li će objekat srušiti vlasnici ili lokalna samouprava, rečeno je Bujanovačkim u opštinskom Odeljenju za urbanizam.

-Vlasnici imaju rok od 15 dana da sruše objekat koji ugrožava bezbednost građana. Ukoliko se to ne desi, Opština će porušiti kuću, o trošku vlasnika – kaže načelnik Odeljenja za urbanizam Basri Memeti.

Građevinski inspektor je zabranio korišćenje kuće, a od Odejenja za urbanizam zahtevao potpuno rušenje, nakon što se u noći između nedelje i ponedeljka utorka obrušio bočni zid ovog objekta.

Zid je pao prema susednom ugostiteljskom objektu, a tragedija je izbegnuta pukom srećom.

Petrušević je ranije rekao Bujanovačkim da je nekoliko puta bezuspešno pokušavao da kontaktira vlasnike, koji ne žive u Bujanovcu.

-Svi se prave naivni, prebacuju odgovornost jedan na drugog. Niko od njih ne želi da objekat dovede u bezbedno stanje. Ukoliko i dalje odbijaju da sprovedu rešenje, Opština će sanirati objekat ali o trošku vlasnika, pa da vide koliko će onda da ih košta – rekao je Petrušević.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *