Ruske vakcine stižu u Bujanovac

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. februar 2021. Rusku vakcinu protiv korona virusa – Sputnjik V uskoro će  dobiti i Dom zdravlja u Bujanovcu, rečeno je Bujanovačkim u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Direktorka dr Daliborka Pavlović najavila je da će se imunizacija ovom vakcinom vršiti u Domu zdravlja, a ne u punktu za imunizaciju na Ekonomskom fakultetu, zbog specifičnih uslova skladištenja ruske vakcine.

U međuvremenu, nastavlja se vakcinacija i revakcinacija stanovništva kineskom vakcinom Sinofarm, a direktorka kaže da se termini koje određuje osoblje ove ustanove može razlikovati od termina zakazanih od strane eUprave.

-Jedini razlog za to je bolja organizacija rada u skladu sa našim kapacitetima, a kako bi sprečili duže čekanje u redu. Svi koji su se prijavili će dobiti vakcinu i nema razloga za zabrinutost ili negodovanje zbog manjih odstupanja u terminima – kaže direktorka.

Ona je poručila građanima da se, ukoliko posle vakcinacije osete određene tegobe, koje su označene kao moguće neželjene reakcije, poput alergija ili povišene temperature, jave na broj telefona sa kog su dobili poziv za vakcinaciju.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *