Tabanovci: Vučić predao Zaevu 4.680 doza vakcina

Bujanovac, 14. februar 2021. (Foto RTS printskrin)- Na graničnom prelazu Tabanovce, Zoran Zaev je dočekao Aleksandra Vučića, koji mu je uručio 4.680 Fajzerovih vakcina neophodnih za imunizaciju građana protiv koronavirusa, javlja RTS.

„Doneli smo 4.680 vakcina, to je u prvoj fazi. Mislim da je to lepa vest za našu braću“, rekao je Vučić.

Zaev je na to uzvratio – hvala vam puno.

„Inicijativa za donaciju je potekla od predsednika Vučića i važno je da su prve vakcine stigle od naše prijateljske Srbije“, rekao je Zaev.

Predsednik Srbije poručio je, nakon predaje donacije premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu prvog kontingenta vakcina, da je srećan što ta zemlja može da krene u imunizaciju i što je Srbija mogla da pomogne braći i prijateljima.

„Srećan sam što građani Severne Makedonije mogu da krenu u imunizaciju i pre nekih drugih u regionu u ovom delu sveta i što smo mogli da pomognemo braći i prijateljima“, naglasio je Vučić u obraćanju na graničnom prelazu Tabanovce.

Srbija nema nikakvih drugih interesa sem da pokazuje prijateljstvo prema svim građanima Severne Makedonije, naglasio je predsednik.

„Ništa osim da naše prijateljstvo napreduje i da uvećamo ekonomsku saradnju i da možemo da živimo ne samo kao najbliži susedi već i kao najbolji priajtelji“, poručio je Vučić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *