Da pomognemo porodici Arsovski iz sela Starac

Bujanovac, 16. februar 2021. Humanitarna organizacija Srbi zaSrbe pokrenula je veliku akciju pomoći za porodici Arsovski iz sela Starac u opštini Bujanovac, za koju je planirano da se izgradi kuća, za šta je potrebno više od 25.000 evra.

Porodicu Arsovski čine otac Goran i njegovi sinovi Miloš (18), Marko (13) i Darko (16) koji su u teškoj situaciji, posebno nakon preranog odlaska majke koja je preminula pre nešto više odgodinu dana, piše portal Srbi za Srbe.

Darku je nekad potrebna hitna medicinska pomoć, a do njihovog sela Starac i mahale Čivčija, ne postoji putna veza.

Jedina veza sa civilizacijom je drveni mostić preko reke Pčinje koji su sami napravili i koji ih vodi do Severne Makedonije, gde su započeli kuću, ali nisu mnogo odmakli.

Otac Goran radi u manastiru Sv. Prohor Pčinjski koji im obezbeđuje i pomoć u osnovnim životnim namirnicama bez kojih ne bi mogli da prežive.

Kuća u kojoj žive u veoma je lošem stanju, pokućstvo je potpuno propalo, zidovi i plafon su oštećeni, prozori ne dihtuju…

Porodica Arsovski ima dvojno državljanstvo i, kako su rekli, kucali su na sva vrata u Srbiji i Severnoj Makedoniji, ali im, do sada, niko nije značajnije pomogao, pa ipak, nisu kivni zbog toga.

– Kod nas se srpska zastava uvek ponosno vijorila. Kad vidim nju, ne znam da opišem to osećanje i utehu. Dok sam živ, jedna će da stoji napolju, a jedna unutar kuće. Mi smo, takoreći, čuvari granice – dodaje otac Goran.

Svestan nemaštine, Goran je razmišljao da bolesnog sina odvede u neki dom, ali ne dozvoljava najmlađi brat.

– Ne odvaja se od njega, strašno je koliko su vezani. Samo da uspem da ih izvučem, da se snađu u životu, za sebe ne marim – na kraju naglašava otac Goran.

Organizacija Srbi za Srbe poziva sve donatore da se pridruže akciji kako bi Darko i njegova braća napokon dobili normalneuslove za život

SRBIJA

1. SMS na 7763 (200 dinara)

2. Račun: 160-279491-71

3. Pay Pal

4. Devizni račun:

IBAN: RS35160005080002381269

SWIFT: DBDBRSBG

Customer: Srbi za Srbe

Bank: Banca Intesa, Milentija Popovica 7b, Beograd




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *