Skupština ponovo o novcu iz Koordinacionog tela

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. februar 2021. Rebalans budžeta opštine Bujanovac radi se zbog povećanja sredstava u opštinskoj kasi od oko 15 miliona dinara.

Promene u najvažnijem aktu za funkcionisanje lokalne samouprave, tek nešto više od dva meseca od usvajanja, prozrokovao je neplanirani priliv od 200.000 evra, koje je izdvojila vlada u Prištini za saniranje posledica januarskih poplava.

Naime, iz Opštine je početkom meseca saopšteno da je predsednik Nagip Arifi od tadašnjeg premijera Avdulaha Hotija 28. januara zatražio pomoć, koja je odobrena na sednici tehničke vlade 3. februara.

Budžet, međutim, u totalu neće biti uvećan za 23,5 miliona dinara kosovskog novca, jer je Koordinaciono telo odobrilo oko 8 miliona manje od planiranih 106 miliona za investicije u ovoj godini.

Zbog toga će se na dnevnom redu Skupštine ponovo naći Odluka o raspodeli sredstava za investicije iz budžeta Koordinacionog tela, ali drugačija od one usvojene 29. decembra prošle godine.

Bujanovačke su ranije pisale da je od tada predviđenih 106 miliona dinara iz Koordinacionog tela svega nešto više od 20 odsto planirano za investicije u srpskim selima.

Nakon ovih promena, budžet opštine će sa prvobitno planiranih 1,298 milijardi dinara narasti na 1,313 milijarde.

Očekuje se da rebalans odobri Skupština na sutrašnjoj sednici.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *