Arsić: Država pomaže Srbima u Bujanovcu, ali da što pre odu

Bujanovac, 17. februar 2021.- Državni organi pomažu Srbima da što pre odu iz opštine Bujanovac, navodi odbor Narodne stranke povodom rebalansa budžeta i raspodele novca Koordinacionog tela, o čemu danas odlučuje lokalni parlament.

”Kako je moguće da je od 1,3 milijarde dinara, koliki je opštinski budžet za ovu godinu, za srpske sredine planirano manje 20 odsto? Kako je moguće da od 106 miliona diinara iz Koordinacionog tela srpskim sredinama za projekte pripadne samo 25 miliona?”, pita Saša Arsić, predsednik odbora narodnjaka.

On podseća da je predsednik Vučić prilikom posete Bujanovcu pre dve godine “građanima obećao da će Jugokopova klanica ponovo proraditi, a da će narod u Bujanovcu bolje živeti”.

”Šta se desilo sa tim obećanjima, zašto imamo iz dana u dan sve težu situaciju i gori život, gde molimo da se očisti sneg, pusti voda a o putevima i da ne pričamo”, navodi Arsić i pita zašto se ne oglase narodni poslanik SNS iz Bujanovca Nenad Mitrović, i zašto ćute odbornici te stranke.

“Zašto se ne oglase i ono što su obećavali narodu ne ispune? Zar je moguće da oni ne vide ono što običan narod vidi?”, pita Arsić.

“Ćutanje je isto što i odobravanje, gospodine Mitroviću. Imate mogućnost da sprečite a ne da lečite. Da li je poslanička plata važnija od boljeg života sugrađana?”, navodi Arsić u ime stranke.

On upozorava da će, ako se nešto ne promeni, Bujanovac doživeti sudbinu Preševa, gde gotovo da nema Srba.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *