Alternativa napustila „svealbansku koaliciju“ u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. februar 2021. „Svealbanska“ vladajuća većina u Bujanovcu od juče je slabija za tri odbornika Alternative za promene, pošto je ova stranka i zvanično potvrdila napuštanje koalicije.

Šef bujanovačkog odbora Alternative Arber Pajaziti  saopštio je u sredu da tri dojučerašnja partnera u vlasti – Demokratska partija (DP), Partija za demokratsko delovanje (PDD) i Pokret za demokratski progres (PDP), nisu poštovala koalicioni sporazum u delu koji se odnosi na zapošljavanje kadrova Alternative u javnom sektoru.

-Pored članova DP, PDD i PDP, zapošljavani su i članovi srpskih partija, koje uopšte nisu potpisnice koalicionog sporazuma – rekao je Pajaziti, prenosi Folonline.

Po Pajazitijevim rečima, konačna odluka o napuštanju koalicije je doneta nakon što je odbijen predlog stranke da se sa dnevnog reda jučerašnje sednice lokalne Skupštine ukloni tačka o izgradnji stanova za izbeglice sa Kosova, o čemu su Bujanovačke već pisale.

Aktuelna vlast nije posebno ugrožena nakon ovakvog poteza Alternative, jer i dalje ima većinu od 22 odbornika u lokalnom parlamentu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *