Ko je ubica iz Vranja za kojim policija još uvek traga

Bujanovac, Vranje, 22. februar 2021. Marjan Stamenković (47), osumnjičeni za ubistvo Vranjanke (27) koje je počinjeno u subotu 20. februara oko 18 časova kod OMV pumpe, u blizini Glavne autobuske stanice u Vranju, već je ranije osuđivan za ubistvo, kao i za pokušaj ubistva.

 

On je u noći između 12. i 13. januara 1998. godine ubio Vranjanku A. T, a 22. novembra 2006. godine pokušao je da ubije H. T, koju je više puta uboo nožem u grudi, ali je devojka preživela, prenosi Vranje news.

Stamenković je, posle pokušaja ubistva i dok se nalazio u bekstvu, došao na Hirurgiju gde je ležala teško povređena H.T.

Ostalo je nepoznato šta je tada hteo, ali su ga na odeljenju primetili i alarmirana je policija.

Devojka je potom prebačena u beogradski Urgentni centar gde je imala stalnu policijsku zaštitu.

Poznat je po uspešnom izbegavanju policijskih potera.

Nakon prvog ubistva A. T. Marjan je te 1998. uspevao da dve nedelje izmiče službama bezbednosti koje su tragale za njim, a nakon pokušaja ubistva 2006. uspevao takođe da pet dana eskivira pripadnike policije.

Fatalnu grešku napravio je kupujući pljeskavicu na vranjskoj autobuskoj stanici, gde je uočen i prijavljen policiji.

U pravoj hajci koja je usledila, uhapšen je na potezu između motela i „Simpa“.

Sada je opet raspisana poternica za njim i ne zna se u ovom momentu gde se nalazi.

Novinar Vranjenews-a pratio je suđenje Marjanu Stamenkoviću tokom 2007. godine za pokušaj ubistva H. T.

Tu su se od Stamenkovića mogli čuti neverovatni detalji poput onog da je nakon ubistva A.T. 1998. „dolazio i ležao noću na njenom grobu“, dok se nalazio u bekstvu.

Osuđen je tada u Okružnom sudu u Vranju na sedam godina zatvora, a nakon žalbe tužilaštva Vrhovni sud je kaznu preinačio na devet godina.

Na suđenju je veštak konstatovao Marjanovu smanjenu uračunljivost.

Iz zatvora je izašao jer je obuhvaćen amnestijom u momentu kada mu je ostalo da odleži još godinu, četiri meseca i devet dana.

Samo nekoliko meseci kasnije desio se pokušaj ubistva H. T.

– Da sam te noći hteo da ubijem H.T, mogao sam to da učinim bez problema. Da sam planirao da je napadnem, odabrao bih mračniju i manje prometnu ulicu. Nisam bio besan na nju, već samo povređen, sve se odigralo u trenutku, delimično zbog ljubomore, koja mi je slabost, i spleta nesrećnih okolnosti – ispiričao je Stamenković 2007. godine na suđenju, s opaskom da je sa H.T. navodno bio u vezi i da je zbog nerešenih međusobnih odnosa samo hteo „da joj pripreti“ i da pokaže „da nije kukavica“.

Tog 22. novembra 2006. sa četiri uboda nožem u grudi pokušao je da je ubije, a nožem po licu i nozi povredio I. S. iz Vranjske Banje, koji je te večeri H.T. pratio kući.

Roditelji H.T. ispričali su tada novinaru da su ga pre pokušaja ubistva prijavili policiji „najmanje stotinak puta“ jer je pretio, kako su kazali, „da će ih sve pobiti“.

O Marjanu upućeni kažu da je svojevremeno pohađao srednju Ekonomsko-trgovinsku školu u Vranju, koju je završio „uz pomoć i dobru volju profesora zbog njegove teške socijalne situacije“.

Stekao je zanimanje konobar.

Nakon odslužene zatvorske kazne posle prvog ubistva u Vranju je živeo u stanu koji mu je ostavila majka.

S ciljem socijalizacije opština mu je, navodno, dodelila tada određenu novčanu pomoć.

Povremeno je radio kod privatnika, uspevajući da nekako obezbedi egzistenciju.

Stamenković je sada osumnjičen je da je iz vatrenog oružja u subotu 20. februara oko 18 časova ubio devojku (27) iz Vranja kod OMV pumpe, u neposrednoj blizini Glavne autobuske stanice.

Policiji je odmah nakon ubistva prijavljeno da se tamo nalazi beživotno telo devojke.

U pucnjavi je navodno ispaljeno šest hitaca.

Za njim se intenzivno traga, a policija je objavila fotografiju i poternicu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *