Putarina skuplja od sutra

Bujanovac, Beograd, 24. februar 2021.- Umesto 1.460 dinara, koliko je do sada koštala putarina na relaciji Beograd – Preševo, vozači automobila će ubuduće izdvajati 1.490 dinara, dok je poskupljenje putarine za kamione čak 160 dinara.

Kako pišu Južne vesti, nove cene za koje je Putevima Srbije saglasnost dala Vlada, na snazi su od sutra, 25. februara, a primenjivaće se samo na pojedinim deonicama.

Odluka Vlada još nije javno dostupna, ali će poskupljenje biti još jedan udar na džep onih koji svakodnevno koriste ili često koriste srpske auto-puteve.

Rast cena putarine, kako piše Danas, u Vladi vide kao usklađivanje.

”Usklađivanje cena putarina je u proseku 1,8 odsto i u skladu je sa rastom cena na malo – inflacijom”, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Naglašava se da neće poskupeti putarina na svim deonicama, već samo na pojedinim. Putarina na najdužoj deonici ka jugu, od Beograda do Preševa, biće skuplja za 30 dinara, ali će zato za kamione poskupeti 160 dinara.

Beograd – Dimitrovgrad poskupljuje za 20 dinara za automobile i 140 dinara za kamione.

Još prošle godine nadležni su govorili o gubicima u naplati putarine zbog korone, izolacije i slabijeg kretanja građana, pa je bilo predloga o poskupljenju od 5% ili 6%, ali se od toga za sada odustalo.

Podsetimo, cena putarine u Srbiji poslednji put je menjana u 2019. godini.

Tada je Srbija bila među zemljama regiona sa skupljom putarinom.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *