Sve vranjske škole onlajn, stiže specijalni medicinski tim

Bujanovac, Vranje, 2. mart 2021.- Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da su sve škole u Vranju prešle na učenje na daljinu po preporuci Gradskog štaba za vanredne situacije.

Kako prenosi RTS, broj zaraženih među đacima i studentima u Srbiji nije alarmantan i škole nisu plodno tlo za širenje virusa, a Ružić je kao jedini izuzetak naveo Vranje.

Kako je rekao, u tom gradu su brojke pomahnitale i zbog toga su sve škole prešle na onlajn nastavu.

Kako prenose Južne vesti, zbog konstantno velikog broja zaraženih, Vranje će danas posetiti poseban medicinski tim Ministarstva zdravlja, a kako je najavljeno iz Grada sastanku o trenutnoj epidemiološkoj situaciji će prisustvovati epidemiolog Branislav Tiodorović, predstavnici Batuta, Ministarstva zdravlja, Zdravstvenog centra, Zavoda za javno zdravlje i drugih nadležnih službi.

Podsetimo, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je prethodnog dana rekao da se u Vranju “nešto ne događa kako treba”, a cilj sastanka je da se ispita u čemu je problem i, ukoliko bude moguće, dođe do rešenja.

Poslednji podaci Štaba za vanredne situacije pokazuju da je od 546 testiranih u Pčinjskom okrugu, 108 novoobolelih iz Vranja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *