Vranjanac primio Fajzerovu vakcinu, a greškom revakcinisan kineskom, ne oseća se dobro i najavljuje tužbu

Bujanovac, Vranje, 2. mart 2021. (foto ilustracija) – Vranjanac Slađan Antić primio je Fajzerovu vakcinu, a pre 10 dana na revakcinaciji mu je, umesto iste, data – kineska vakcina, pišu Južne vesti.

Iako je o tome pisao još 20. februara i direktorki Zdravstvenog centra u Vranju, nije ga, kaže, niko kontaktirao, sve do nedelje kada mu se javio državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek, rekavši mu da će odgovorni biti kažnjeni, a da će ga on lično zvati svaki dan da pita kako je.

U ZC Vranje su bez komentara, a direktorka je novinarima Južnih vesti samo kratko rekla da je u toku unutrašnja kontrola.

Antić kaže da zbog ovog propusta ima zdravstvene probleme:

– Ne osećam se dobro, nije mi loše kao što mi je bilo na početku, ali nisam dobro. Prošle nedelje sam bio u Urgentnom centru, pa su me poslali da ležim na Interno odeljenje. Imao sam bolove u grudima, nesvesticu, bio sam na Neurologiji, tamo su mi dali neke lekove. Niko ništa neće da kaže, da potpiše – kaže Antić za Južne vesti.

On je 28. januara primio Fajzerovu vakcinu, a 18. februara je greškom revakcinisan kineskom vakcinom i od tada mu niko od nadležnih nije rekao šta da radi i da li će biti posledica, iako se nije osećao dobro. O tome je, osim direktorki Zdravstvenog centra Vranje Ljiljani Antić, pisao i „Torlaku“ i ministru zdravlja.

Prema njegovim rečima, kada je otišao na revakcinaciju u Sportsku halu u Vranju, pokazao je karton vakcinacije, pričao sa doktorom, sestra mu dala vakcinu, a shvatio je da je došlo do greške tek kada je doktor u razgovoru pohvalio kinesku i prokomentarisao kako je dobro da je nju primio.

U nedelju ga je, kaže, pozvao telefonom državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlak.

-Bio je uljudan, rekao da će nadležni za to da odgovaraju i da će da me zove svaki dan. Mogao sam da umrem i šta? Meni je bitno da znam na čemu sam, ja ne znam da li sam vakcinisan, da li sam revakcinisan ili sam dva puta vakcinisan. Niko me ne obaveštava o čemu se radi – kaže Antić.

Odlučan je i namerava, kaže, da tuži odgovorne.

Direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić je kratko za Južne vesti rekla da je u toku unutrašnji stručni nadzor i da je to sve što ima da kaže o ovom događaju. Novinari Južnih vesti su pisali i Ministarstvu zdravlja, ali do sada nikakav odgovor nije stigao.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *