Bujanovac ponovo dvocifren

Bujanovac, 5. mart 2021.- U Bujanovcu je ponovo zabeležen dvocifren broj Kovid pozitivnih pacijenata , 11 u četvrtak, pokazuju rezultati Zavoda za javno zdravlje Vranje.

Prema najnovijem izveštaju iz Gradskog štaba u Vranju, u dve kovid-bolnice u tom gradu smešteno je 145 pacijenata, a kod 133 potvrđena je infekcija koronavirusom. Isto toliko ljudi ima upalu pluća, 70 prima kiseonik, što govori da je njihova klinička slika teška i srednje teška, prenosi RTS.

Broj novozaraženih varira prethodnih dana, ali je između 80 i 120.

Direktorka zavoda za javno zdravlje Svetlana Stojanović navodi da je u Pčinjskom okrugu juče testiran 451 uzorak, od kojih 146 pozitivno – 86 u Vranju, 25 u Surdulici, 11 u Bujanovcu, 12 u Vladičinom Hanu, 4 u Trgovištu i 8 u Preševu.

„Epidemiološka situacija je vanredna, ne samo u Vranju, nego i ostalim opštinama Pčinjskog okruga. Opštine poput Surdulice, Hana, Bujanovca i Preševa imaju značajan skok broja novoobolelih“, ističe Stojanovićeva.

Što se tiče samog Vranja, kako je dodala, pre desetak dana broj novozaraženih se kretao između 120 i 130 u jednom danu, a u prethodna četiri dana se kretao između 70 i 100.

U Surdulici se komplikuje epidemiološka situacija. Broj novoobolelih je 25, a u kovid bolnici su 64 pacijenta.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *