Arsić: U opštinskoj vlasti sede neradnici, Kleničkom kraju preti katastrofa

Bujanovac, 9. mart 2021.- Saša Arsić, predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke u Bujanovcu
i koordinator za Pčinjski okrug upozorava da zbog nebrige lokalne vlasti Kleničkom kraju preti ekološka katastrofa.

-Glavna kanalizaciona cev je zapušena u selu Sv. Petka već 3 meseca, tako da je fekalni otpad napravio jezero u reci i to samo na 300 metara od glavnog bunara za vodosnabdevanje celog Kleničkog kraja. Iako je prijavljen kvar, niko nije našao za shodno da 3 meseca otkloni kvar. Podnećemo krivične prijave protiv odgovornih u Komunalcu i Opštini za izazivanje opšte opasnosti po zdravlje građana i ugrožavanje izvorišta vode, kaže Arsić.

Krivične prijave

Dodaje da je nerad uzeo maha u javnim preduzećima kojima rukovodi opština, što postaje jasnije građanima Bujanovca svaki dan sve više.

-Vodeće mesto po neodgovornosti prema građanima bujanovačke opštine ima Komunalac, koji ne samo da ne otklanja smeće i tako potpiruje ekološku katastrofu, već i svojim nečinjenjem i neodržavanjem kanalizacione mreže u Kleničkom kraju direktno ugrožava zdravlje građana tog kraja, navodi Arsić.

On podseća da se Opština i Komunalac finansiraju novcem građana:

– Gospodine Arifi, do kada mislite da se igrate zdravljem ljudi u Kleničkom kraju? Vlast u Beogradu ćuti zbog vaših nestašluka jer im po nečemu odgovarate, ali mi nećemo ćutati.
Kada budemo podneli krivične prijave obavestićemo javnost a to se očekuje sledeće nedelje jer prvo čekamo izlazak republičke sanitarne i epidemiološke inspekcije, opominje Arsić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *