Kamberi u Skupštini traži da se otkriju ubice Srba u kafiću Panda u Peći 1998.

Bujanovac, 16. mart 2021. -Narodni poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi zatražio je danas u Skupštini Srbije da se „otkrije istina o slučaju kafića Panda u Peći“ gde je decembra 1998. ubijeno 6 srpskih mladića.

Kamberi je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić 2013. godine rekao da zločin u Pandi nisu počinili Albanci, kako se do tada verovalo, i da će javnost biti šokirana kada se otkrije istina.

– Smatram da država duguje javnosti, a posebno porodicama žrtava, istinu o ovom zločinu. Zato moje pitanje ministru policije i ministru pravde glasi:
“Da li su počinioci ovog zločina identifikovani i kada će biti podignuta optužnica protiv njih” – pitao je Kamberi.

Petoricu srednjoškolaca i jednog 25-godišnjaka srpske nascionalnosti ubili su 1998. godine u kafiću „Panda“ dvojica maskiranih muškaraca naoružanih automatskim oružjem.

-Sada, 23 godina od zločina u kafiću „Panda“ u Peći, mnogo godina nakon izjave predsednika Aleksandra Vučića da je “gotovo siguran i da će se javnost iznenaditi kd sazna” ko je odgovoran za ovaj užasan zločin, građani još uvek čekaju da čuju istinu o tome ko je i zašto 14. decembra 1998. ubio šestoro, a ranio 15 mladih ljudi, rekao je Kamberi.

On je podsetio na izjavu bivšeg tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića koji je rekao da u vreme ubistva oko kafića Panda nije bilo Albanaca, već samo pripadnika srpskih snaga bezbednosti.

Dodao je da je državi ovak zločin poslužio za hajku i zločine protiv Albanaca.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *