Arsić: Moja istina o slici sa mitraljezom

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. mart 2021. „Smatram da javnost treba da vidi orginalne fotografije, a ne montirane kojima se služio gospodin Mitrović da bi uneo nemir među multietničko stanovništvo u Bujanovcu“, kaže Saša Arsić, šef  koordinator Narodne stranke za Pčinjski okrug.

Arsić je reagovao povodom teksta jednog lokalnog portala, kojeg naziva „naprednim“, u kojem se navodi da su on i njegov partijski šef izgubili sudske sporove protiv narodnog poslanika Nenada Mitrovića, odnosno Andreja Vučića.

Dostavljajući Bujanovačkim originalnu fotografiju zbog koje je tužio Mitrovića, Arsić kaže  da je on sam namerno prekrio lice vojnika da ovaj ne bi snosio posledice i da je na sudu pokazana ova fotografija.

-Tačno je da sam se slikao sa vojskom i njihovim naoružanjem ispred Doma zdravlja. Ne znam od kada to narod treba da beži od vojske i da je se plaši. Ja volim i vojsku i smatram da su oni tu da sve nas zaštite, ne samo od neprijatelja, već i da pomognu u drugim nesrećama – kaže Arsić.

Mitrović je, međutim, dodaje Arsić, hteo da prikaže kako je mitraljez lično njegov i da tako čeka pacijente ispred Službe hitne pomoći, u kojoj radi.

-I u svom radikalskom maniru, valjda misleći da je vojvoda počeo je da piše i objavljuje svakakve neistine. Naravno da sam, kako sam i obećao, ja njega zbog toga i tužio.  Tužbu sam povukao, kao što sam ranije rekao, zato što sumnjam da su novinarku RTV Vranje naterali da lažno svedoči i da krivicu preuzme na sebe. Naime, ona je na sudu rekla da je ona donela montiranu fotografiju i da je ona objavila – ističe Arsić.

Potom je objasnio kako je nastala sporna fotografija.

-Vojnici su došli sa naoružanjem kako bi se ukazala hitna pomoć vojniku povređenom minobacačem na vežbi i tom prilikom smo se svi slikali nakon što je vojnik zbrinut. Neko sada kaže da treba da se izvinim građanima za uznemiravanje pa pitam da li misle da treba da se izvinim zato što sam spašavao vojnika ili zato što volim vojsku. Ja se vojske ne plašim, a možda se plaši Mitrović i možda iz razloga  što je sad ministar odbrane Nebojša Stefanović – kaže Arsić.

Osvrnuo se i na vlasnika portala, koji je pisao o njemu, uz napomenu da se radi o direktoru jedne škole u Bujanovcu, i podsećanje na incident kada je u školi pretučen učenik.

Inače, reč je o Nenadu Tasiću, direktoru OŠ „Branko Radičević“.

-„Dete nije bilo mnogo krvavo“, posle takve izjave za javnost, nakon što su prebili učenika u školi gde je direktor, on je ostao na tom mestu i to samo zato što je član SNS. Ne znam da li oni znaju ko treba građanima da se izvini – kaže Arsić.

Dodao je da sumnja da je sudstvo u rukama SNS kad mogu da pokazuju montirane fotografije.

-Javno na Pinku i ostalim tv stanicama mogu da prikazuju obezglavljena tela i misle da im niko ništa ne može, ali varaju se. Uskoro će se znati i ko je stvorio Belivuka i ko je čuvao Jovanjicu i Krušik i gde je snimak sa naplatne rampe i ko je ubio Olivera Ivanovića, a znaće se i kolika primanja ima i gde sve dobija novac Nenad Mitrović – zaključio je šef NS u Bujanovcu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *