Sastanak u Opštini: Direktorka DZ i predsednici mesnih zajednica o spiskovima za vakcinaciju

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. mart 2021. Predstavnici bujanovačkog Doma zdravlja i mesnih zajednica na teritoriji opštine Bujanovac sastaće se danas u Opštini kako bi se dogovorili oko saradnje u sprovođenju vakcinacije protiv korone i po selima.

Sastanak je sazvan nakon što se predsednici mesnih zajednica nisu odazvali pozivu Doma zdravlja da sačine spiskove meštana koji žele da prime vakcinu.

Inače, u Bujanovcu  od juče mobilna ekipa DZ sprovodi vakcinaciju građana bez prethodne prijave preko eUprave, a direktorka DZ dr Daliborka Pavlović je ovim povodom rekla našem portalu da je neophodna adekvatna organizacija i saradnja sa mesnim zajednicama kako bi se što više ljudi imunizovalo.

-Nije dovoljno da se naša ekipa samo pojavi u nekom selu i čeka na ljude koji hoće da se vakcinišu. Potrebno je da se unapred dogovori sa mesnom zajednicom, da se radi po spiskovima, imajući u vidu i da je Astra Zeneka, vakcina koja je određena za imunizaciju bez prijave, deseto-dozna vakcina, što znači da po otvaranju deset doza treba da se iskoristi odmah da se ne bi pokvarila – rekla je dr Pavlović.

Sastanak je, po njenim rečima, zakazan za danas u 9 časova.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *