Mustafa od premijerke zatražio nastavak dilagoga o 7 tačaka

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 1. april 2021. -Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa zatražio je od premijerke Ane Brnabić nastavak dijaloga o Planu od 7 tačaka, a posebno rešavanje pitanja nostrifikacije diploma i zaustavljanje pasivizacije prebivališta Albanaca na jugu Srbije.

-Zanemarivanje i ignorisanje zahteva Albanaca nije pravi put – poručio je Mustafa na sastanku predstavnika nacionalnih saveta u Srbiji sa članovima Vlade.

Mustafa je rekao da se „neispunjavanje najosnovnijih prava Albanaca Preševske doline spominje i u izveštajima Evropskog parlamenta i američkog Stejt departmenta.

-Kao predsednik NSA zahtevao sam i dinamičnije pronalaženje  rešenja za probleme u obrazovanju, a  važni datumi i nacionalni simboli zajednica biće tema na sledećem sastanku – kaže on.

Sastanku sa predsednicima nacionalnih saveta prisustvovali su i ministarka za ljudska prava, manjine i socijalni dijalog Gordana Čomić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i ministarka pravde Maja Popović.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *