Kamberi: Mediji iz Bujanovca treba da imaju prednost pri raspodeli budžetskog novca

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 6. april 2021. Narodni poslanik i šef Partije zademokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi kaže da mediji iz Bujanovca treba da imaju prioritet prilikom raspodele novca izbudžeta opštine.

On se oglasio povodom nedavno završenog medijskog konkursa, kojim je raspodeljeno 5 miliona dinara, i brojnih reakcija lokalnih medijskih radnika i pojedinih političara nezadovoljnih načinom raspodele.

-Budući da se radi o sredstvima iz opštinskog budžeta, dakle poreskih obveznika u Bujanovcu, mislim da bi bujanovački mediji trebalo da imaju prioritet. To ne znači da medije iz drugih opština treba apriori odbiti, već da su „tradicionalni“ opštinski mediji oni koji decenijama prate situaciju u našoj opštini i najbolje su upoznati sa dešavanjima – kaže Kamberi.

Po Kamberiju, najpozvaniji da komentariše odluke komisije za sufinansiranje medija je predsednik opštine Nagip Arifi, kao kreator i izršilac budžeta.

-Ja sam sebi dao zadatak da ne pričam o lokalnim pitanjima, jer imamo izabrane funkcionere koji obavljaju svoje dužnosti. Međutim, to ću prekršiti zbog javnog zahteva vlasnika TV Spektri da prokomentarišem opštinski konkurs za medije – dodaje Kamberi.

Naglasio je da Partija za demokratsko delovanje (PDD), koja je deo vladajuće koalicije, ni na koji način nije umešana u spornu odluku, već da je sredstva delila komisija koju je imenovao šef lokalne samouprave, dok je u komisiji trebalo da budu nezavisni eksperti.

-Predlažem, s obzirom da su neki mediji nezadovoljni odlukom Komisije, institucionalni način postupanja, odnosno podnošenje žalbe drugostepenom telu, u ovom slučaju Opštinskom veću. Većnici iz PDD će doprineti ispravljanju navodnih nepravilnosti, ako se dokaže da ih je bilo – poručio je Kamberi.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *