Ekološko društvo Bujanovac pomaže samohranim majkama

Bujanovac, 7. april 2021. U protekla četiri meseca u Bujanovcuje realizovan projekat „Uradimo danas!“ putem kojeg je osamsamohranih majki prošlo obuku za šivenje kako bi ostalo višenovca u kućnom budžetu za neke druge potrebe.

Projekat je realizovalo Ekološko društvo „Bujanovac“ u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad u Bujanovcu, a uzpodršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava pri Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Opštine Bujanovac.

U projektu je učestvovalo osam samohranih majki od kojih sučetiri korisnice usluga Centra za socijalni rad u Bujanovcu, popreporuci saradnice ove ustanove – Mirlinde Ajeti.

-Osim kursa šivenja, bio je organizovan i početni kurs nemačkog jezika za decu učesnica na projektu, kaže Snežana Milošević iz Ekološkog društva Bujanovac.

U toku projekta održano je 20 radionica na kojima su učesniceučile osnove krojenja, fircanja i rada na industrijskoj mašini„Juki“.

Tekstil za šivenje obezbedila je Robna kuća „Rinor“ iz Bujanovca, a i same polaznice su donosile neke svoje odevne predmete koji su mogli da se poprave ili preprave i promene namenu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *