Opština nije izdala dozvolu za kompleks posvećen Ridvanu Ćazimiju

Radovi u toku

Bujanovac, 9. april 2021. Za radove iznad Velikog Trnovca, gde se, po nezvaničnim informacijama gradi kompleks posvećen Ridvanu Ćazimiju – Komandantu Lešiju, nadležni opštinski organi nisu dali dozvolu.

-Nismo izdali dozvolu, a inače smo mi nadležni za to – rekao je Bujanovačkim Basri Memeti, načelnik Odeljenja za urbanizam u Opštinskoj upravi.

Nismo uspeli da saznamo od načelnika da li je uopšte podnet zahtev, i ako jeste za kakav objekat i eventualno ko je podneo zahtev jer je, kako nam je rekao, u žurbi, pa je prekinuo razgovor.

A da se nešto gradi dokaz su jedino objave na društvenim mrežama i izjave meštana Trnovca.

Kako su Bujanovačke juče objavile, na brdu iznad Velikog Trnovca se radi na pripremi lokacije za izgradnju mauzoleja ili sličnog kompleksa u čast Ćazimija, poginulog komandanta Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM).

Izgradnju su, po nezvaničnim informacijama, pokrenuli Ćazimijevi nekadašnji saborci, okupljeni u Udruženju ratnih veterana OVPBM zajedno sa članovima njegove porodice.

Naši sagovornici iz V. Trnovca kažu da je plan da kompleks bude gotov do 24. maja, na dan kada je Ćazimi pre dve decenije poginuo na brdu Guri gat iznad sela, na samom kraju sukoba na jugu Srbije između pobunjenih Albanaca i državnih snaga bezbednosti.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *