Skupština Srbije: Koga su pitali da grade memorijal Komandantu Lešiju

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. april 2021. Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević na današnjem zasedanju Skupštine Srbije pitao je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da li je opština Bujanovac ili mesna zajednica Veliki Trnovac podnela zahtev za odobrenje izgradnje memorijalnog kompleksa komandantu takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe, Ridvanu Ćazimiju – Komandantu Lešiju.

-Zaboravljaju da i opština Bujanovac mora da poštuje zakone Srbije, bez obzira na pripadnost njenih građana. U Srbiji postoji zakon kojim je precizno regulisano kome se i pod kojim uslovima mogu graditi memorijalni spomenici. To sigurno nije omogućeno onima koji su učestvovali u terorističkim akcijama – rekao je Milićević u parlamentu.

Milićević je ocenio da je reč o najnovijim provokacijama Alabanaca koji, kako kaže, u Velikom Trnovcu nameravaju da grade takav kompleks.

Kako su Bujanovačke objavile prošle nedelje, na brdu iznad Velikog Trnovca se radi na pripremi lokacije za izgradnju mauzoleja ili sličnog kompleksa u čast Ćazimija, poginulog komandanta OVPBM.

Nadležni opštinski organi nisu dali dozvolu za radove, rečeno je Bujanovačkim u lokalnoj samoupravi.

Izgradnju su, po nezvaničnim informacijama, pokrenuli Ćazimijevi nekadašnji saborci, okupljeni u Udruženju ratnih veterana OVPBM zajedno sa članovima njegove porodice.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *