Tiodorović: Ukidanje mera kada bude dvocifren broj zaraženih dnevno

Bujanovac, 13. april 2021. Da bi se ukinule zabrane okupljanja i sve ostale mere  potrebno je da broj zaraženih na dnevnom nivou  bude manji od 100, kaže epidemiolog i član Kriznog štaba prof. dr Branislav Tiodorović.

Dodao je da je prvi cilj je da brojka padne ispod 1.000.

-A onda da radimo na tome da dostignemo i magičnu dvocifrenu brojku. Ipak, kako će se sve dalje odvijati zavisi isključivo od ponašanja nas samih i od procesa imunizacije. Ali kada pogledam studentske žurke, igranje kola oko spomenika, gužve u gradu, ne mogu da budem optimista i ne znam šta da kažem kada će se to desiti – kaže dr Tiodorović, prenosi Blic.

Profesor i član Kriznog štaba ističe da „građani moraju da shvate da ovo ne može pojedinac sam, već svi moramo kolektivno da se posvetimo ovoj borbi“.

-Najbolji način borbe je poštovanje mera. Nije to ničiji hir, ovo je potreba i jedino tako možemo da se nadamo da ćemo u narednom periodu uspeti da brojke svedemo na tu željenu cifru – poručuje on.

U ovom trenutku jedino izgledno popuštanje je potpuno otvaranje ugostiteljskih objekata.

Ovaj predlog je iznet na sednici Kriznog štaba prošle nedelje, ali su kafići i restorani ostavljeni su za još jedan presek situacije i razgovor na sednici Štaba.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *