Jeleni Stojković novinarska nagrada “Cvet jednakosti”

Bujanovac, Vranje, 14. april 2021. (Foto lična arhiva)- Priča „Poezija terapija“, novinarke Jelene Stojković iz Vranja, objavljena u Večernjim novostima, pobedila je na konkursu za novinarsku nagradu „Cvet jednakosti“ u kategoriji štampanih medija, prenosi Vranjenews.

Na konkurs Cvet jednakosti ove godine pristiglo je 13 novinarskih radova, dva u kategoriji radio reportaže, dva u kategoriji štampa, šest u kategoriji internet i tri u kategoriji TV reportaža.

Žiri je radio u sastavu Ljiljana Bukvić (Danas) iTatjana Dimitrić Mijailović (RTS Šabac)

– U kategoriji štampanih medija izdvaja se priča „Poezija terapija“ novinarke Jelene Stojković. Vešto i bez patetike prikazana volja i marketinška mašta devojke da svojim stihovima nađe put do čitalaca i uporedo sebi obezbedi finansijsku potporu.

Novinarski jasno i koncizno – obrazložio je žiri.

Nagrada „Cvet jednakosti“ dodeljuje se za medijske priloge koji se bave temama invalidnosti, promovišu aktivnosti, prava i dostignuća osoba sa invaliditetom, a koji su objavljeni u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima od nacionalnog, regionalnog i lokalnog značaja.

Nagradom se afirmiše socijalni modelinvalidnosti i aktivizam osoba sa invaliditetom, promovišu se njihovi potencijali, dostignuća, prava, inkluzivni pristup i kreativnost.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *