Mustafa: Ministri Vulin i Lončar stvaraju tenzije u Bujanovcu i Preševu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 14. april 2021. Poseta ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina Bujanovcu i smena direktora Doma zdravlja u Preševu dva su događaja, koja su po Ragmiju Mustafi, predsedniku Nacionalnog saveta Albanaca (NSA), izazvala uznemirenje među  Albancima na jugu Srbije.

-Rasistički i ksenofobični ministar unutrašnjih poslova, gospodin Aleksandar Vullin, posetom Policijskoj stanici u Bujanovcu provocira Albance, dok ministar zdravlja, gospodin Zlatibor Lončar smenjuje direktora Doma zdravlja u Preševu, jedinog direktora koji je Albanac – kaže Mustafa povodom jučerašnjih događaja.

Vulinova poseta je za Mustafu sporna jer se, kako kaže,  radi o instituciji u kojoj su Albanci nedovoljno zastupljeni u komandnim strukturama, a ministar Vulin pritom ignoriše lokalnu samoupravu i time promoviše međuetničku polarizaciju u Bujanovcu.

-U drugom slučaju,  ministar Lončar je svojom odlukom o smeni direktora Doma zdravlja u Preševu dokazao da politika servilnosti funkcioniše samo dok  služi Beogradu – kaže Mustafa.

Dodao je da vlada u Beogradu nije pokazala spremnost za dijalog, poštovanje i unapređenje ljudskih i manjinskih prava, što je takođe “zakonska i ustavna obaveza Vlade Republike Srbije, već nastavlja sa institucionalnom diskriminacijom”.




2 thoughts on “Mustafa: Ministri Vulin i Lončar stvaraju tenzije u Bujanovcu i Preševu

  1. n2

    Vi jadni sto ste na vlast u Bujanovcu i Presevu sve srbe postaviste u institucijama lokane uprave tako da sad skoro da nema nijedan srbin na lokalu i ujavnim preduzecima.

    Reply
  2. Komita

    Zamisli, kako je mogao sebi da dozvoli gosp Vulin inace ministar MUPa R Srbije da obidje jedan grad u R Srbiji a da nije pitao Mustafu moze li i sme li jer bi se navodno plasljivi albanci prestravili… dakle necuveno i rekao bih u najmanju ruku licemerno… koga je to trebao da pita da mu odobri ili da dozvolu ?! Kako to da se nikada nije zapitao kako se osecaju Bujanovacki Srbi kada su dolazili predstavnici Albanije ili sa teritorije KiMa koji otvoreno i bezobzirno i bezobrazno zagovaraju otimanje ovog dela teritorije i razna pripajanja i stvaranje velike albanije ? Razlika izmedju legitimnog ministra MUPa i stranih predsavnika je vrlo ocigledna zato ovakav komentar izaziva posebnu paznju i ne moze se drugacije komentarisati sem da je iz losih i licemernih namera koji imaju zadnje namere

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *