Stanari Solitera traže da Komunalac nastavi sa grejanjem

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. april 2021. Stanari „Solitera“ na gradskom trgu u Bujanovcu zahtevaju od JP „Komunalac“ da se ugleda na većinu gradova u Srbiji i nastavi sa grejanjem iako je grejna sezona završena.

Oni kažu da su se dan posle zvaničnog završetka grejne sezone (15. april) jutros smrzavali u svojim stanovima, naglašavajući da grejanje plaćaju tokom cele godine.

Ruždi Halili, rukovodilac Komunalca, nam jutros kaže da je sezona završena, kada smo ga pitali zašto su radijatori hladni. Ukazali smo mu da zbog niskih temperatura nema grada u kojem nije nastavljeno grejanje, uprkos zvaničnom završetku grejne sezone, na šta nam je odgovorio da nije upoznat sa tim, već da zovemo nekog ko je zadužen za grejanje – kaže jedan od stanara.

Po njegovim rečima, stanari traže grejanje u jutarnjim časovima, kada je izuzetno hladno i temperatura retko prelazi nulti podeljak.

-Na to imamo pravo, s obzirom da grejanje plaćamo cele godine. Neka radijatori budu topli 2-3 sata ujutru, eventualno uveče isto tako, ako je mnogo hladno. Tako rade sve toplane u zemlji, ne tražimo mi ništa posebno – kažu stanari.

Pored „Solitera“,   toplotnom energijom iz gradske toplane se snabdeva i zgrada Opštine, Sud, Dom kulture, ali i Srednja škola „Sveti Sava“, čiji se učenici od ponedeljka (19. april) vraćaju u školske klupe.

Ukoliko JP „Komunalac“ ne ispuni zahtev stanara ujutru će se smrzavati i đaci s obzirom da meteorolozi za sledeću nedelju najavljuju kišu i maksimalne jutarnje temperature od 0 do 3 stepena.

JKP „Beogradske elektrane“ saopštile su juče da će sve dok budu niske temperature njihovi kotlovi nastaviti sa radom, a isti je slučaj i u Nišu, Novom Sadu, Leskovcu, Zrenjaninu i mnogim drugim gradovima.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *