Ministarstvo prikuplja podatke o kompleksu u čast Lešija

Bujanovac,  17. april 2021. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zatražilo je od svih nadležnih državnih organa i institucija informacije o memorijalnom kompleksu posvećenom komandantu OVPBM Ridvanu Ćazimiju, koji se gradi na brdu iznad Velikog Trnovca.

Stručne službe ministarstva su zatražile sve relevantne podatke o ovoj građevini, posle čega će biti poznato na koji način će država reagovati u ovom slučaju, prenose Novosti.

– Obratili smo se opštini Bujanovac, a zatim Zavodu za zaštitu spomenika kulture, kao i ministarstvima pravde, državne uprave i lokalne samouprave i građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Procedura za uređenje ili uklanjanje ratnih memorijala regulisana je Zakonom o ratnim memorijalima koji je u našoj nadležnosti – kažu u Ministarstvu rada.

Posle pisanja Bujanovačkih, a potom i ostalih medija, o gradnji u Velikom Trnovcu se govorilo i u Skupštini Srbije.

Šef poslaničke grupe SPS, Đorđe Milićević, zatražio je ministarstva informacije da li je opština Bujanovac ili mesna zajednica Veliki Trnovac podnela zahtev za odobrenje izgradnje memorijalnog kompleksa komandantu takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe, Ridvanu Ćazimiju – Komandantu Lešiju.

Bujanovačkim  je ranije u Opštini Bujanovac potvrđeno da nije  izdata dozvola za izgradnju kompleksa.

Da se bilo šta gradi negirao je predsednik Mesne zajednice Veliki Trnovac, Mustafa Ališani.

Izgradnju su, po nezvaničnim informacijama, pokrenuli Ćazimijevi nekadašnji saborci, okupljeni u Udruženju ratnih veterana OVPBM zajedno sa članovima njegove porodice.

Oni na društvenim mrežama objavljuju snimke na kojima se vidi da građevinske mašine pripremaju lokaciju za gradnju.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *