Smrzavanje u „Svetom Savi“, škola bez grejanja zbog „Komunalca“

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. april 2021. Učenike Srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu danas  su dočekali hladni radijatori u učionicama i pored zahteva građana da JP „Komunalac“ nastavi sa grejanjem posle zvaničnog završetka grejne sezone.

Direktorka škole Biserka Jović kaže da je pokušala da interveniše, ali da joj je u komunalnom preduzeću rečeno da imaju problema sa mrežom.

Sve do 15. aprila, do kada traje grejna sezona, takvih problema nije bilo, pa je opravdanje JP „Komunalac“ itekako upitno.

Po nepotvrđenim informacijama, grejanja nema zato što komunalno preduzeće više nema mazuta,  a kvar na instalacijama je samo izgovor.

Bujanovačke su pokušale da od Ruždija Halilija, rukovodioca „Komunalca“, saznaju zbog čega se đaci smrzavaju, ali on nije odgovorio na naše pitanje.

Inače, u Bujanovcu je u 10 časova temperatura bila 5 stepeni.

Pored učenika „Svetog Save“, smrazavaju se i stanari „Solitera“, zaposleni u Opštinskoj upravi, Domu kulture i Sudu, odnosno svim objektima koje bi trebalo da greje gradska toplana.

Bujanovačke su ranije pisale da su u gotovo svim gradovima u zemlji toplane nastavile da isporučuju toplotnu energiju i posle završetka grejne sezone s obzirom na niske temperature.

 




One thought on “Smrzavanje u „Svetom Savi“, škola bez grejanja zbog „Komunalca“

  1. Миљана Младеновић

    Ne postoji problem bilo kakve tehnike prirode.
    Skola nije ucenicima obezbela minimum grejanja,vec su ucenici ocajnim uslovima rade.
    Ovo je najbrutalniji nacin izivljavanja .

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *