Saša Arsić: Nemam nikakve veze sa socijalistima i rušenjem vlasti u Bujanovcu

Bujanovac, 22. april 2021.- Proteklih dana u Bujanovcu se spekulisalo o mogućem padu lokalne lokalne vlsti, koju bi bojkotom skupštine u sredu izazvali srpski odbornici uz pomoć nezadovoljnih kolega iz albanskih stranaka.

Do toga nije došlo, a pojedini beogradski mediji za to su optužili Stojanču Arsića, odbornika sa liste SPS i njegovog sina Sašu, šefa lokalnog odbora Narodne stranke.

Mladi Arsić u izjavi za Bujanovačke demantuje da ima bilo kakve veze sa navodnom namerom da se obori vlast.

Naime, navodni plan bio je da u sredu ne bude kvoruma, a 17. maja bi se navršila 3 meseca od poslednjeg zasedanja parlamenta, što automatski znači uvođenje privremenih mera i nove izbore.

“Kao prvo, Narodna stranka je bojkotovala izbore i nema predstavnike u lokalnom parlamentu, samim tim niko od predstavnika Narodne stranke ne može na bilo koji način da učestvuje u formiranju opštinske vlasti.
Na poslednjim izborima u Bujanovcu je izašlo 45% birača koji su pokazali svoju volju ko će ih predstavljati kako u lokalnom tako i u republičkom parlamentu.
Narodna stranka se nalazi u onih 55% građana koji su bojkotovali izbore.

Grupa građana dr Stojanča Arsić, koja je izašla na izbore i ima 3 odbornika od kojih je jedan iz redova socijalista, nema nikakve političke veze sa Narodnom strankom u Bujanovcu. Tačno je da otac koordinatora Narodne stranke za Pčinjski okrug vodi grupu građana, ali je demokratsko pravo svakog da odluči da li će izaći na izbore u ovakvim uslovima.
Poslanik SNS Nenad Mitrović je uz muziku slavio veliku pobedu u Bujanovcu i najavljivao koaliciju sa Arifijem, pa sad kad su mu se svi planovi izjalovili krivi su Saša Arsić i Vuk Jeremić.
Mi se nalazimo sa druge strane obale ali bićemo onaj golub koji nosi kap vode da ugasi požar pa kad ga pitaju zašto to radiš kada je sve izgubljeno imaćemo odgovor
Radim to da bi se znalo da sam na pravoj strani”, kaže Arsić.

Aktuelnu lokalnu većinu čine DP, PDD i PDP sa 22 odbornika, samo 2 iznad potrebne većine u parlamentu sa 41 mestom, pošto je Alternativa prešla u opoziciju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *