Meštani Božinjevca uhvatili lopova, iz crkve osim novca odneo i 200 grama kafe

Bujanovac, 26. april 2021.- Meštani Božinjevca uhvatili su danas muškarca za koga sumnjaju da je krao iz crkve u njihovom selu i predali ga policiji.

Radi se o osobi iz Klinovca (1975.) koja je, pored novca, iz crkve odnela i 200 grama kafe, a uhvaćen je sasvim slučajno.

Dalibor Tasić, predsednik MZ Božinjevac kaže da je osumnjičenog najpre primetio kod crkve, a da je on nakon toga došao kod njega u prodavnicu.

-Nekoliko puta smo ga viđali u selu, poslednji put kada nam je takođe opljačkana crkva. Počeo sam sa se interesujem ko je i odakle je, odgovorio je da je palio sveću u crkvi. Bio mi je sumnjiv pa sam mu rekao sa ću pozvati policiju. Odmah je iz džepa izvadio tačno 1873 dinara, i još 200 grama kafe, uz priznanje da je ukrao iz crkve- prepričava Tasić.

On je odmah potom pozvao policiju a patrola je ubrzo stigla:

-On je i policajcima priznao krađu, svi mi prisutni u prodavnici dali smo izjave i, kako mi je rečeno, predmet je prosleđen tužilaštvu, priča Tasić.

On dodaje da je u nedelju, na Cveti, sakupljeno 4200 dinara priloga, novac koji je istog dana stavljen u blagajnu, a novac pronađen kod osumnjičenog vernici su ostavljali kasnije juče i danas.

Crkva je danas bila otključana, a Bujanovačke su ranije pisale o krađi kada je na njoj razbijen prozor.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *