Ministarstvo za boračka pitanja pozdravlja stopiranje radova na Lešijevom memorijalu

Bujanovac, 26. april 2021.- Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je danas “da pozdravlja brzu reakciju policije” na zaustavljanju radova na podizanju mauzoleja bivšem komandantu Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM) Ridvanu Ćazimiju u opštini Bujanovac.

„Ministarstvo podseća da se nakon saznanja iz medija o nameri podizanja ovog mauzoleja obratilo nadležnim državnim organima i institucijama, kako bi njihove stručne službe proverile sve dostupne informacije po pitanju ovog slučaja“, navodi se u saopštenju.

Kako kažu u tom ministarstvu, procedura za uređenje ili uklanjanje ratnih memorijala regulisana je Zakonom o ratnim memorijalima.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je juče da je policija sprečila dalje radove na podizanju memorijala Ćazimiju, poznatom i kao komandant Leši u blizini sela Veliki Trnovac kod Bujanovca.

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa u izjavi za RSE rekao je da policija nije nadležna da odlučuje o tome.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *