Mitrović: Menjamo vlast u Bujanovcu uz pomoć nezadovoljnih albanskih odbornika

Bujanovac, 26. april 2021. – Nenad Mitrović, šef bujanovačkih naprednjaka, kaže da se u narednom periodu može očekivati ponovno uspostavljanje multuetničke vlasti u Bujanovcu, koju bi činili aktuelna opozicija i nekoliko nezadovoljnih odbornika iz vlasti. Ovu mogućnost nezvanično nam je potvrdilo i nekoliko uticajnih članova albanskih stranaka.

Mitrović je za Bujanovačke rekao da je nekoliko odbornika vladajućih albanskih stranaka uvidelo da bez zajedničke vlasti Srba i Albanaca, što je praksa koja je prekinuta posle izbora prošle godine, nema ekonomskog razvoja opštine, investicija i opšte stabilnosti.

U opoziciji je 19 odbornika. Nas 13 odbornika sa dve srpske liste, tu su 2 predstavnika Roma i 4 odbornika iz dve albanske stranke. Za većinu su, dakle, potrebna još dva odbornika, a među nezadovoljnima u vlasti ima ih i više. Jednostavno, mi očekujemo njihovu podršku, oni očekuju našu, kaže Mitrović, narodni poslanik SNS.

On nije želeo da govori o tome da li je sa njima već uspostavljen kontakt, ali ne demantuje da je postojala mogućnost da se na prošloj sednici lokalnog parlamenta (21. aprila) napravi nova većina.

Vlast čine Demokratska partija (DP) predsednika Opštine Nagipa Arifija (10 odbornika), Partija za demokratsko delovanje (PDD) poslanika Šaipa Kamberija (8 odbornika) i Pokret za demokratski progres (PDP) zamenika predsednika opštine Šćiprima Muslijua (4 odbornika)

Međutim, srpski odbornici okupljeni na listama oko SNS i SPS, i tada su bojkotovali rad Skupštine, ali Mitrović najavljuje da će se svakako pojaviti na sledećem zasedanju.

-Nas 12 je bilo za to da se vratimo u parlament, samo je jedan odbornik bio protiv, a želeli smo jednoglasnu odluku, objašnjava.

Mitrović ponavlja da je nova, multietnička vlast u Bujanovcu veoma izvesna jer su, kako kaže, i mnogi Albanci nezadovoljni funkcionisanjem aktuelne vlasti koja ima većinu od samo 2 odbornika.

Nju čine Demokratska partija (DP) predsednika Opštine Nagipa Arifija (10 odbornika), Partija za demokratsko delovanje (PDD) poslanika Šaipa Kamberija (8 odbornika) i Pokret za demokratski progres (PDP) zamenika predsednika opštine Šćiprima Muslijua (4 odbornika).

Iz svealbanske koalicije istupilo je troje odbornika Alternative za promene, dok je van vlasti otpočetka odbornik Demokratske unije doline (DUA).




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *