Srpski klubovi: Opština nas je oštetila, neko će morati da odgovara

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. april 2021. Predstavnici srpskih sportskih klubova u Bujanovcu ogorčeni su zbog načina na koji je Opština raspodelila novac klubovima i smatraju odluku nadležne komisije nezakonitom.

Po njima, komisija je favorizovala albanske klubove.

-Nezakonito je to što je jedan klub, FK Trnovac, dobio više od 20 odsto sredstava određenih za finansiranje klubova. Tako je očigledno prekršen Zakon o sportu, a to nije jedina nepravilnost, ima ih još mnogo – jedinstveni su u oceni sportski radnici u Bujanovcu iz srpskih klubova.

Naš portal je u petak objavio da je Opštinsko veće prihvatilo predlog komisije za sport  o  raspodeli 6,5 miliona dinara, od kojih 1,9 miliona dobija FK Trnovac.

-Košarkaškom klubu Elita su, takođe, odobrena sredstva (240.000) iako taj klub nije dostavio potvrdu o takmičenju, što je obavezno. Elita se ne takmiči dve godine, a više od godinu dana nisu održali trening, što se lako može proveriti. Karate klubu„Besa“ Opština dodeljuje 150.000 dinara, a oni se čak ni ne takmiče na teritoriji Srbije – kažu naši sagovornici.

Najavili su da će u narednim danima doneti odluku šta će preduzeti po ovom pitanju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *