fbpx

Za vreme vlasti Arifija Komunalac otpisao 80 miliona dinara dugovanja

Bujanovac, 27. april 2021. (Foto Bujanovačke: Arifi i Halili)- Za četiri i po godine predsednikovanja Nagipa Arifija, u prošlom (2012-2016) i aktuelnom mandatu od prošlog leta, Javno preduzeće „Komunalac“ je otpisalo više od 80 miliona dinara svojih potraživanja-pokazuju podaci do kojih su došle Bujanovačke.

I u prošlom i u ovom mandatu, rukovodstvo i čelnike Privremenog organa  je postavljao direktno Nagip Arifi.

Te 2014. godine otpisan je najveći deo potraživanja prema fizičkim licima  – 44,5 miliona, dok je ostatak od oko 1 miliona “oprošten” privrednim subjektima

Po rečima predstavnika sindikata u ovom preduzeću, rukovodioci su svesno dozvoljavali da dugovi zastare, da bi ih potom otpisivali.

Rekordan iznos dugova 50,4 miliona otpisan je 2014. godine neposredno po uvođenju Privremenog organa da upravlja komunalnim preduzećem, na inicijativu tadašnjeg predsednika opštine Nagipa Arifija.

Komunalno preduzeće je do kraja 2020. otpisalo gotovo 7 miliona dinara, a samo od januara do marte ove godine neverovatnih 7,1 milion dinara

Inače, po tvrdnjama Sindikata zaposlenih u „Komunalcu“, Privremeni organ je postavljen nezakonito i to je utvrdila i Državna revizorska institucija (DRI).

Te 2014. godine otpisan je najveći deo potraživanja prema fizičkim licima  – 44,5 miliona, dok je ostatak od oko 1 miliona “oprošten” privrednim subjektima.

Sledeće godine JP „Komunalac“ otpisuje 13,3 miliona, od čega ponovo najveći deo fizičkim licima – 11,5 miliona dinara.

Poređenja radi, dok je opštinu vodio Šaip Kamberi (2016-2020) godišnje je otpisivano u proseku 2 miliona dinara potraživanja Komunalca

Sa praksom otpisa dugova nastavljeno je i po Arifijevom ponovnom preuzimanju funkcije predsednika 2020 godine.

Naime, komunalno preduzeće je do kraja prošle godine otpisalo gotovo 7 miliona dinara, a samo od januara do marte ove godine neverovatnih 7,1 milion dinara.

Poređenja radi, dok je opštinu vodio Šaip Kamberi (2016-2020) godišnje je otpisivano u proseku 2 miliona dinara potraživanja Komunalca.

Za aktuelnog predsednika Privremenog organa Ruždija Halilija, partijskog saborca Nagipa Arifija, članstvo u Demokratskoj partiji, jedan je od najvažnijih uslova za otpis dugova prema JP „Komunalac“, tvrdi više izvora iz ovog preduzeća.

Sindikalisti tvrde da otpisom dugova, koji po njegovom nalogu sprovode poslušnici koje lično postavlja na čelo firme, Arifi ima za cilj da obezvredi i potpuno uništi „Komunalac“, kako bi ga na kraju i prodao.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.