Čitaoci: Doktor Dejan ujedinio Bujanovac, vratite nam našeg doktora

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. april 2021. – Smenu dr Dejana Stojanovića sa mesta načelnika Službe Hitne pomoći Doma zdravlja u Bujanovcu javnost je žestoko osudila i Bujanovčani iz svih etničkih zajednica jedinstveni su u podršci smenjenom doktoru.

Da se cene stručnost i ljudski kvaliteti dr Stojanović, bi bio postavljen za direktora Doma zdravlja, a ne smenjivan sa mesta načelnika, poručuju i Srbi, i Albanci i Romi u nekoliko stotina komentara na Fejsbuk stranici našeg portala.

Sa porukama “vratite našeg doktora” Bujanovčani su juče pokrenuli i peticiju kako bi sprečili smenu svog sugrađanina, a bilo je poziva i na protest ispred Doma zdravlja.

„Čitam komentare i ovde se vidi da nas je čak i ujedinio. Vole ga i poštuju SVI. I Srbi i Romi i Albanci, a to je itekako znak da neko stvarno vredi“ – glasi komentar čitateljke Bujanovačkih Kristine.

Direktorka Pavlović ne ceni dr Dejana Stojanovića, zato što je mnogo vredan, pošten i najpre čovek! Dr Dejan je zlatan, nema takvog kao što je on, nema drugi… On je zdravlje građana bujanovačke opštine! Nema potrebe da se menja, neka ostane kao i do sada – kaže Vjosane.

„Izuzetan doktor koji ne gleda na nacionalnost. Uvek tu da pomogne pacijentima. Vratite ga gde mu je mesto, jer to zaslužuje, bez ikakve dileme“ – poručuje Saša Demirović.

Ujedinjeni u snažnoj podršci smenjenom doktoru, istovremeno su jedinstveni u osudi odluke direktorke Doma zdravlja dr Daliborke Pavlović.

Bili razlozi lični ili politički, kako se spekuliše, ovakve odluke godinama unazad teraju kvalitetne ljude iz Bujanovca, smatraju čitaoci.

Obrazlažući odluku direktorka dr Pavlović je rekla da nije imala nikakvu saradnju sa dr Stojanovićem, te da mora da ima tim sa kojim može da radi.

Stojanović  je smenjen posle 8 godina na čelu Hitne službe, a nasledila ga je dr Olivera Tonevska iz Vranja.

 

 

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *