Anketa Bujanovačkih o Titu: Ovi današnji ne mogu ni travnjak da mu održavaju

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. maj 2021. –Josip Broz je bio „najveći srbomrzac“, ali i „najveći državnik koga smo ikada imali“ sudeći po anketi koju su  Bujanovačke 4. maja pokrenule na svojoj FB stranici povodom godišnjice Titove smrti 1980. Na pitanje „da li biste voleli da se Tito vrati, jedan od preko stotinu komentatora napisao je da bi Broz, bez sumnje, sutra na izborima osvojio bez kampanje 20 odsto glasova.

Koliko o njemu vladaju suprotna mišljenja, govori to što o titu isto misle Hašim Tači i veliki broj Srba u svojim komentarima.

Dijametralno suprotna mišljenja o Titu ima „četnički podmladak koji sriče slogove iz ravnogorske čitanke“ i „njegovi sledbenici koji su razarali Srbiju do dana današnjeg“ – kako su se u komentarima na Fejsbuk stranici međusobno nazivali čitaoci iz dva suprotstavljena tabora.

Neko je mišljenja da bi bilo bolje da je umro još 1940. godine, a drugi bi želeli da se vrati pa da proradi opet Goli otok za koji, kako kažu, ima mnogo kandidata.

Što se mene tiče, njegovi sledbenici su razorili Srbiju do dana današnjeg……komunisti….sve što je dobro je preselio u Hrvatsku……vladao jednoumljem i zaduživanjem da bi ostao na vlasti……jednom recju bolje da je odavno umro, a ne 1980.“ glasi jedan od komentara.

„Ma vi pljujte koliko hoćete, da nije bilo njega 90 % bi sada bili podstanari . Uzimali ste jeftine kredite, pravili kuće, vikendice, kupovali stanove“, poručuju „titoisti“.

Za jednog čitaoca je Tito „jedini autoritativni i autentični državnik i političar koga je naša država imala posle Miloša Obrenovića“.

„Milosević je bio bleda kopija, a ovi moderni: Vučić, Đinđić, Tadić, Koštunica, itd., teško da bi mogli i travnjak da mu održavaju“.

Dok su se među stotinak komentara našle i kvalifikacije poput „balkanski Hitler za Srbe“, „srbomrzac“ i „austrougarski podrepaš“.

„Narod naš  se pretvorio u kanalizaciju….da imate malo mozga ne bi stavljali najveceg ZLOČINCA SRPSKOG NARODA…još vas drži lažna ideologija KOMUNIZAM…STRAŠNO!!!“, kaže čitalac.

Pristalice, inače,  žale što nije odredio svog naslednika, a Makedonci ga poštuju i zato što im je priznao jezik i naciju, kako se navodi u jednom od komentara.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *