Vučić: Za vakcinisane 3.000 dinara

Bujanovac, 5. maj 2021. Svi građani stariji od 16 godina koji su se vakcinisali ili koji će se vakcinisati do 31. maja dobiće dodatnu finansijsku pomoć od 3.000 dinara, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na njegovu inicijativu Vlada već priprema odluku o finansijskoj podršci građanima koji su se vakcinisali protiv zarazne bolesti kovid-19.

Rok za prijavu će biti 15. jun, navode u Vladi, prenosi RTS.

-Ne možemo da donosimo negativne diskriminacione mere za one koji ne žele da prime vakcine, iako mislim da je to neodgovorno i sebično da se neko ne vakciniše. Razmišljali smo zato kako da nagradimo ljude koji su pokazali odgovornost i doneli smo odluku da damo dodatnu finansijsku pomoć za ljude koji su se vakcinisali – rekao je Vučić za Pink.

On je rekao i da će Vlada Srbije razmatrati odluku da zaposleni u javnim preduzećima i javnim organima – vojnici i policajci, ukoliko nisu vakcinisani, a zaraze se koronom, nemaju plaćeno bolovanje od korone.

Vučić je kazao da to tek treba da potvrdi Vlada i dodao da će država i nevakcinisane izlečiti ako je u mogućnosti, ali da neće imati plaćeno bolovanje od korone.

-To je po meni više nego fer –  kaže Vučić i dodaje da se on kao vrhovni komandant Vojske Srbije vakcinisao te da nema logike da neki vojnik smatra da je pametniji i da odbija da se vakciniše.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *