Poništena odluka Komisije za sport, srpski klubovi bili u pravu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. maj 2021. Opštinsko veće je danas usvojilo žalbu srpskih sportskih klubova u opštini Bujanovac i poništilo odluku Komisije za sport.

Ovim je potvrđeno pisanje Bujanovačkih da je odluka Komisije kojom je Fudbalskom klubu „Trnovac“ bilo dodeljeno više od 20 odsto ukupnih sredstava bila protivzakonita, što su, pored ostalog, ukazali i sportski klubovi koji su podneli zajedničku žalbu.

-Dodeljivanje FK „Trnovac“ 27 odsto od ukupnog iznosa jeste prekršaj. Što se tiče ostalih navoda u žalbi, smatram da ne stoje, odnosno da nismo oštetili srpske klubove – rekao je predsednik Komisije Fisnik Beljulji.

Da se odluka o raspodeli novca stavi van snage predložio je predsednik opštine Nagip Arifi, rekavši da je to neophodno učiniti kako bi se izbeglo kršenje zakona.

Arifi je odluku komisije kojom se od 6,5 miliona klubu iz Velikog Trnovca dodeljuje 1,9 miliona nazvao propustom.

-Odlučeno je na osnovu iznosa sredstava određenih za sportske klubove u 2019. godini. Tada je podeljeno 10 miliona, a sada imamo 6,5 miliona i zato je prekoračeno 20 odsto koliko može da se dodeli jednom klubu – rekao je Arifi.

Navode srpskih sportskih klubova da su oštećeni, a da su albanski klubovi bili favorizovani  nije komentarisao.

Komisija u narednim danima treba da donese novu odluku o raspodeli novca.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *