Bujanovčani skupljaju potpise za dr Dejana: Protiv smene su i Albanci i Romi

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. maj 2021. Potpis na peticiju za vraćanje dr Dejana Stojanovića na mesto načelnika Službe hitne pomoći Doma zdravlja u Bujanovcu do sada je stavilo oko 600 građana.

Pored onlajn  peticije, grupa Bujanovčana, koji se protive odluci o smeni koju je donela direktorka Doma zdravlja dr Daliborka Pavlović, počela je sa sakupljanjem potpisa istomišljenika i od „vrata do vrata“.

Inicijatori peticije kažu da vraćanje dr Stojanovića na mesto načelnika zahtevaju i Srbi i Albanci i Romi, te da su pripadnici svih zajednica podjednako razočarani potezom direktorke.

-Imamo potpise sugrađana iz sve tri zajednice, a namera nam je da sakupimo više od 1500 potpisa nakon čega ćemo preduzeti dalje korake. Planiramo i druge aktivnosti kako bi se izborili da se dr Stojanović vrati na čelo Hitne službe – rekao je Bujanovačkim jedan od inicijatora prikupljanja potpisa.

Po njima, za smenu nije postojao niti jedan valjani razlog, osim ličnih razloga direktorke, što je ona, kako kažu, i priznala.

-Dr Stojanović je izuzetan lekar, stručnjak, koji je radio svoj posao kako treba, po svim profesionalnim i etičkim standardima, uz to je naš Bujanovčanin i jednostavno zaslužuje da njegovi sugrađani nešto preduzmu – kaže naš sagovornik.

Naglasio je da peticija nema „apsolutno nikakvu političku pozadinu“.

-Ovo što radimo nema nikakve veze sa politikom, a dr Dejana smo samo obavestili i to je sve – kaže sagovornik.

Dr Dejan Stojanović je smenjen sa mesta načelnika 28. aprila, a obrazlažući odluku, za koju je rekla da je lično njena, direktorka dr Pavlović je navela da nije imala nikakvu saradnju sa  Stojanovićem i da mora da ima tim sa kojim može da radi.

Stojanović  je smenjen posle 8 godina na čelu Hitne službe, a nasledila ga je dr Olivera Tonevska iz Vranja.




One thought on “Bujanovčani skupljaju potpise za dr Dejana: Protiv smene su i Albanci i Romi

  1. Lela

    Bravo, tako treba, svaka čast Bujanovčani bar u nečemu ste se složili, pozdrav za Dejana, dobar lekar, a pre svega jako dobar čovek iz dobre porodice i svako ko ga poznaje zna da je tako.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *