Vrtić „Naša radost“ pomaže roditeljima čija deca ne idu u vrtić

Bujanovac, 11. maj 2021. Kroz projekat „Predškolska onlajn zajednica učenja – učimo i menjamo praksu“, bujanovačka Predškolska ustanova “Naša radost” nastoji da poboljša saradnju sa porodicama mališana iz vrtića, ali i da pomogne roditeljima dece koja ne idu u vrtić.

-Projekat obezbeđuje podršku predškolskim ustanovama u domenu saradnje sa porodicom, tako što su kreirane tri tematske brošure za porodice na teme: Dobrobit dece predškolskog uzrasta,  Socijalno emocionalno učenje dece predškolskog uzrasta i Vaspitanje pružanjem podrške i uspostavljanjem pravila – kažu u vrtiću.

Kako navode, vaspitači su već prosledili roditeljima linkove ka brošurama i upitnicima koje je potrebno popuniti.

-Ostvarena je jako lepa saradnja, jer je odziv roditelja bio više nego zadovoljavajući. Zato je sada naša želja da i roditelji, čija deca ne idu u vrtić, imaju priliku da se upoznaju sa ovim brošurama, jer im mogu biti od velike koristi u radu sa njihovom decom – poručuju iz vrtića.

Projekat realizuje Centar za interaktivnu pedagogiju, u saradnji sa UNICEF-om, i uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Linkove ka brošurama možete pronaći OVDE.

Kolektiv vrtića se posebno zahvalio roditeljima i svim ostalim građanima što su se odazvali pozivu i dali svoj doprinos na humanitarnom uskršnjem vašaru.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *